ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολάντ: Η συμφωνία για την Ελλάδα απέχει μερικές ώρες - Επικοινωνία με Τσίπρα

Ολάντ: Η συμφωνία για την Ελλάδα απέχει μερικές ώρες - Επικοινωνία με Τσίπρα

«Μερικές ώρες από μια πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα» απέχουν οι θεσμοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ένας ισορροπημένος συμβιβασμός ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της -Επικοινωνία με Τσίπρα και Μέρκελ τις επόμενες ώρες.

«Βρισκόμαστε μερικές ημέρες (...), μερικές ώρες από μια πιθανή διευθέτηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους δεν παρέλειψε ωστόσο να διευκρινίσει ότι «αν ζητηθούν πάρα πολλά από την Ελλάδα, αυτό θα εμποδίσει την επιστροφή (της χώρας) στην ανάπτυξη», αλλά «εάν δεν ζητηθεί τίποτε ή δεν ζητηθούν αρκετά, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για το σύνολο της ευρωζώνης»…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Φρανσουά Ολάντ θα μιλήσει εντός των επομένων ωρών με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Θα μιλήσω αμέσως στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα, καθώς και με την κυρία Μέρκελ», επιβεβαίωσε ο Ολάντ ερωτηθείς για τον κίνδυνο να μην ληφθεί καμία απόφαση κατά τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον Γιούνκερ.

Σχετικές ειδήσεις