ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Κατεπείγουσα ανάγκη η επίτευξη συμφωνίας με την Ευρώπη

Λαφαζάνης: Κατεπείγουσα ανάγκη η επίτευξη συμφωνίας με την Ευρώπη

Την ανάγκη να ακολουθήσει η Γερμανία μια διαφορετική πολιτική για ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων.

Οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το απόγευμα ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον Dr. Gerhard Schick, εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων για χρηματοοικονομικά ζητήματα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Dr. Peter Schoof.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα είναι κατεπείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί μια προωθητική συμφωνία με την Ευρώπη, η οποία θα είναι συμβατή με την λαϊκή εντολή που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση και ταυτόχρονα να συνοδεύεται από βαθιά διαγραφή του χρέους και γενναία ρευστότητα, ώστε να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία και να μπορέσει η χώρα να βγει σταδιακά από την μακρά περίοδο κρίσης.

Ο υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γερμανού βουλευτή να συνεχίσουν την συνομιλία τους, όταν θα προγραμματίσει επίσκεψη στο Βερολίνο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων