ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μέχρις εσχάτων

Χρυσοβελώνη: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μέχρις εσχάτων

Ως άκρως επώδυνα και επαχθή χαρακτηρίζει τα μέτρα που προτείνουν οι εταίροι η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισημαίνοντας ότι ξεπερνούν τα όρια αντοχών του ελληνικού λαού.

«Τα άκρως επώδυνα και επαχθή μέτρα που προτείνουν οι εταίροι - δανειστές ξεπερνούν τα όρια αντοχών του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξαρτήτων Ελλήνων κινούμενη στο πλαίσιο της εντολής που πήρε στις 25 Ιανουαρίου, θα διαπραγματευθεί μέχρις εσχάτων για μια πραγματικά επωφελή συμφωνία στο όνομα και για λογαριασμό του ελληνικού λαού» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Είναι, όμως», πρόσθεσε, «προκλητικό και πολιτικά άηθες το να επιχαίρει και να σιγοντάρει την άκαμπτη και ιταμή στάση των δανειστών η εγχώρια συμμαχία των προθύμων, δηλαδή τα κόμματα που υλοποίησαν άνευ όρων μνημονιακές πολιτικές όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον ακραιφνή νεοφιλελεύθερο κομπάρσο του Ποταμιού, που βρίσκεται σε μόνιμη κρίση παραληρηματικού βοναπαρτικού μεγαλείου και φαντασιώνεται αποστασίες».

«Καλό είναι να μη βιάζονται τα μέλη της συμμαχίας των προθύμων και να μην προεξοφλούν νέα μνημόνια. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν παραμονή στο ευρώ με αξιοπρέπεια και βιοτικό επίπεδο ευρωπαϊκής χώρας. Και εξέφρασαν την έντονη απαρέσκειά τους στον ραγιαδισμό των «yesmen» απέναντι σε όλες τις παράλογες και παρανοϊκές αξιώσεις των δανειστών» καταλήγει στην δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.