ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: Σαφώς χειρότερη από το «mail Χαρδούβελη» η πρόταση των δανειστών

Χρυσόγονος: Σαφώς χειρότερη από το «mail Χαρδούβελη» η πρόταση των δανειστών

Σαφώς χειρότερο από το mail Χαρδούβελη, χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών ο Κώστας Χρυσόγονος, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να την αποδεχθούν.

«Το πακέτο αυτών των μέτρων δεν μπορεί να το αποδεχθεί όχι μόνο ο πρωθυπουργός, νομίζω ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά... Το θεωρώ περίπου δεδομένο. Είναι σαφώς χειρότερο από το «mail Χαρδούβελη. Εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι θα ήταν εκτός των ορίων της λαϊκής εντολής να υπογράψουμε τέτοια πράγματα και να τα εφαρμόσουμε. Από την άλλη μεριά, όμως, δεν έχουμε και λαϊκή εντολή για ρήξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM, για να συμπληρώσει:

«Έχουμε λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία να φέρει επωφελές αποτέλεσμα. Αν έστω και την τελευταία στιγμή υπάρξουν γενναίες εκπτώσεις εκ μέρους των δανειστών και στις απαιτήσεις τους και έρθει σε έναν λογαριασμό το πράγμα, έχει καλώς. Αν όχι, θα πρέπει να υπάρξει αναβάπτιση στη λαϊκή εντολή, διότι, είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση, υπερβαίνουμε τα όρια της εντολής του Ιανουαρίου».

Ο κ. Χρυσόγονος ξεκαθάρισε επίσης ότι μιλά για δημοψήφισμα και όχι πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αντί για εκλογές, εγώ πιο λογικό θα έβλεπα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος που μπορεί να γίνει και πολύ συντομότερα».

Και κατέληξε: «Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα, ούτως ώστε ο κυρίαρχος λαός να καταλήξει σε μία απόφαση, υπό συνθήκες σχετικά ανεκτές. Διότι αν γίνει δημοψήφισμα, ή εκλογές, σε συνθήκες παύσεως πληρωμών και ενδεχομένως αντιποίνων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καταλαβαίνετε ότι δεν διασφαλίζεται όσο θα έπρεπε η ανόθευτη εκδήλωση της βούλησης του ελληνικού λαού».

Σχετικές ειδήσεις