ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Μέγιστη δυνατή στήριξη στην κυβέρνηση

Παπαδημούλης: Μέγιστη δυνατή στήριξη στην κυβέρνηση

Στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός "έκανε πολύ καλά που αρνήθηκε την πρόταση που του παρουσίασε ο κ. Γιούνκερ εκ μέρους των δανειστών και έκανε εξίσου καλά που επιμένει στη διαπραγμάτευση για αναζήτηση συμφωνίας" προχώρησε ο Δημ. Παπαδημούλης.

"Ηδη 24 ώρες μετά από αυτή τη διαφωνία το γεγονός ότι έγινε νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ χθες το βράδυ και επανειλημμένες δηλώσεις από τη μεριά όλων των κορυφαίων των δανειστών ότι πρέπει να βρεθεί λύση δείχνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε στη λογική της ουσιαστικής σκληρής διαπραγμάτευσης πολύ εντατικά αρνούμενοι ακραίες και παράλογες προτάσεις" σχολίασε στο Mega το πρωί της Παρασκευής (5/11) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε ότι "oρισμένα από αυτά, τα πιο ακραία, τα πιο παράλογα από αυτά που εμφάνισε ο κ. Γιούνκερ με το κείμενο που στη συνέχεια διέρρευσε δεν είχαν τεθεί και συζητηθεί καθόλου στη διάρκεια των τεσσάρων μηνών", πρόσθεσε.

Τόνισε πως "αυτή την ώρα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή στήριξη στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση με αιχμή τον πρωθυπουργό να πετύχουμε μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα", διευκρινίζοντας ότι εννοεί "από την κοινωνία πριν από όλα, από το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα και φυσικά από τις δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση".

Για την κινητικότητα εντός του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι "προφανώς υπάρχει" γιατί "δεν υπάρχει κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ή του πολιτικού στυστήματος που να μην είναι αυτή τη στιγμή επηρεασμένο από το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε διότι κορυφώνεται το πράγμα, ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να υπάρχει μια εξέλιξη".

Υπογράμμισε ότι η αισιοδοξία του εδράζεται στο γεγονός ότι "από μια ρήξη, από μια μη συμφωνία και οι άλλοι έχουν να χάσουν πολλά. Το λογαριάζουν οι ίδιοι σε πάνω από 1 τρισ. ευρώ. Φαίνεται στις δηλώσεις τους που λένε ελάτε να κουβεντιάσουμε".

"Δεν μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα να υπογράψει μια συμφωνία η οποία να μην έχει δέσμευση για μέτρα βιωσιμότητας του χρέους που τα έχει υποσχεθεί το Eurogroup το Νοέμβριο του 2012. Θέλουμε μια σαφή συμφωνία που να δίνει πρόσβαση στη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία", είπε.

Σχετικές ειδήσεις