ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Στόχος μας μια κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία

Βαρουφάκης: Στόχος μας μια κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία

Ως στόχο της κυβέρνησης περιέγραψε την επίτευξη μιας οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμης συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ευρωομάδας των «Πρασίνων», με επικεφαλής τον Φιλίπ Λαμπέρ και τη γενική γραμματέα, Βούλα Τσέτση.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Λαμπέρ και η κ. Τσέτση, εξέφρασαν στον Γ. Βαρουφάκη την κατανόηση και την συμπαράσταση των «Πρασίνων» προς την ελληνική θέση, ότι η αντιμετώπιση του χρέους στη βάση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης και ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, αποτελούν την καλύτερη απάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι αντιπρόσωποι των «Πρασίνων» αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα ποιοτικά στοιχεία που πρέπει να έχει μια επενδυτική πολιτική κοινωνικά προσανατολισμένη, ώστε να εξασφαλίζει την περιβαλλοντική και ενεργειακή προοπτική της Ελλάδας. Ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε απόλυτα μαζί τους και τόνισε ότι αυτό ακριβώς αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση μετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Βαρουφάκης δεσμεύθηκε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην πρώην ΑΤΕ και στο πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Τη σχετική δέσμευση εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των συλλόγων των εργαζομένων στην Τράπεζα Αγροτική- Πειραιώς και στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η σχετική δαπάνη δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θα προέλθει από την εκκαθάριση των προαναφερομένων πρώην πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σχετικές ειδήσεις