ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδούβελη

Σαμαράς: Να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδούβελη

Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα είχα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση με βάση το μέιλ Χαρδούβελη ήταν η …συμβουλή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς, πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα εθνική συνεννόηση, με τρεις προϋποθέσεις: «Πρώτον να βάλετε τέλος στις συκοφαντίες. Δεύτερον να αλλάξετε πολιτική και να σταματήσετε να χαϊδεύετε τον δημόσιο τομέα. Εγώ πασχίζω για τον ιδιωτικό τομέα. Τρίτον να αποκατασταθεί η σταθερότητα και η αξιοπιστία της χώρας προς τα μέσα και προς τα έξω. Ρωτάτε εμάς τι θα κάνουμε; Φέρτε την τελική συμφωνία και θα σας πούμε»

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους και τόνισε: «Αν είχαμε δεχθεί την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα είχε κλείσει από πέρυσι η πέμπτη αξιολόγηση. Η πρότασή σας μας φέρνει πίσω και χτυπάει την μεσαία τάξη». «Φέρνετε φοροεπιδρομή, διασύρατε την χώρα». είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς
Απέρριψε δε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λέγοντας ότι «δεν τις φοβόμαστε εμείς, δεν τις αντέχει η χώρα».


«Δεν λέγατε την αλήθεια, λέγατε ψέματα για μήνες» είπε σε άλλο σημείο.

«Είναι θράσος ότι μας ζητάτε να τοποθετηθούμε αν συμφωνούμε με την πρόταση των δανειστών ή με την δική σας» είπε ο κ. Σαμαράς προς τον κ. Τσίπρα και τον κατηγόρησε ότι φέρνει φοροεπιδρομή:

«Αντί να φέρετε φοροελαφρύνσεις, φέρατε φοροεπιδρομή. Γονατίσατε τη χώρα στο εσωτερικό και διασύρατε τη χώρα στο εξωτερικό», σημείωσε.

Πρέπει να αλλάξει πολιτική η χώρα αλλά πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και η σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Αυτά που ζητάνε οι δανειστές είναι τρεις φορές χειρότερα από το mail Χαρδούβελη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Σχετικές ειδήσεις