ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετανόητα προκλητικός ο Βενιζέλος: Η κυβέρνηση θα γλύψει εκεί που τώρα φτύνει

Αμετανόητα προκλητικός ο Βενιζέλος: Η κυβέρνηση θα γλύψει εκεί που τώρα φτύνει

Ως τρένο του τρόμου που μπροστά του το email Χαρδούβελη είναι παιδική χαρά, χαρακτήρισε το κείμενο της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος,εξαπολύοντας παράλληλά, χωρίς το παραμικρό ίχνος εθνικής συνείδησης, σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η νέα συμφωνία θα φέρνει ένα τρίτο μνημόνιο, ακροβατώντας μεταξύ κινδυνολογίας και τρομολαγνείας.

«Μετά το ηχηρό προχθεσινό αδιέξοδο, αντί ο κ. Τσίπρας να έρθει και να πει κάτι συγκεκριμένο, ήρθε και επανέλαβε με μεταφυσική βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία γιατί αποφασίζει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ακολούθως, για να συμπληρώσει:

«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μόνο δύο σκληρά μέτρα του σχεδίου Γιούνκερ. Κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια. Εκτός και αν θέλει να πει ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις 47 σελίδες του κειμένου που εστάλη. Αν δει κανείς όμως το κείμενο και κάνει σύγκριση τότε το email Χαρδούβελη είναι παιδική χαρά σε σχέση με το τρένο του τρόμου που θα είναι η συμφωνία».

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να σημείωσε επίσης στο ίδιο προκλητικό ύφος ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα γλείψει εκεί που τώρα φτύνε», ενώ «σε λίγο θα το αντιληφθούν αυτό και οι υπουργοί ανάγλυφα».

Μιλώντας για την τακτική της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «μπούκωσε» την ελληνική κοινωνία με απειλές όλο το τελευταίο διάστημα, αφού πρώτα αναρωτήθηκε για το πώς θα στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, συμπεραίνοντας πως υπάρχει ευθέως ζήτημα δεδηλωμένης πλειοψηφίας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την πρωτολογία του κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε είπε ότι επανέλαβε αυτά που έλεγε προεκλογικά, ενώ έκανε λόγο για τρίτο μνημόνιο και τρίτο δάνειο.

Επιπλέον, εκτίμησε πως η κυβέρνηση, μετά από 4,5 μήνες εμφανίζεται στην κατάσταση του απόλυτου στρατηγικού εγκλωβισμού. Χρησιμοποιώντας, δε, σκακιστική ορολογία, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τωρινή κυβέρνηση έφερε τη χώρα σε κατάσταση «ρουά ματ».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε επίσης πως έχει επιδεινωθεί η κατάσταση όλων των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου οδήγησε τη χώρα σε ύφεση, αλλά και σε απώλεια του πρωτογενούς πλεονάσματος

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, υποστήριξε πως τώρα είναι καλή η κυρία Μέρκελ στην οποία «λέμε τον πόνο μας έναντι του κακού κ. Σόιμπλε».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, το αίτημα για ενοποίηση των δόσεων, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως η κυβέρνηση «άναψε το δαυλό του Κούγκι» ζητώντας το «μοντέλο Ζάμπια».

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καμμένου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ειρωνικά πως κήρυξε την επανάσταση. Συμπλήρωσε, δε, ότι δύο είναι οι πυλώνες στην πολιτική του, η αλήθεια και η υπευθυνότητα (Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη τη στιγμή από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας ξέσπασαν γέλια).

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους εταίρους, τονίζοντας ότι φέρονται στην ελληνική κυβέρνηση «σκανδαλωδώς καλύτερα» σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στην απομείωση του ελληνικού χρέους είπε ότι το σχετικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, της Lazard, έχει συνταχθεί ύστερα από δική του εντολή.

«Όλο αυτό βασίζεται στη λογική ότι το ελληνικό χρέος ως καθαρή παρούσα αξία, λόγω της μεγάλης διάρκειας και των μικρών επιτοκίων είναι πάρα πολύ μικρότερο από ό,τι νομίζουμε και άρα μπορούμε να το απεικονίσουμε διαφορετικά», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις