ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενόχληση Πανούση για τα περί εισόδου αστυνομικών στη Βουλή

Ενόχληση Πανούση για τα περί εισόδου αστυνομικών στη Βουλή

Λαθεμένη χαρακτήρισε την απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας την καταγγελία αστυνομικού για την είσοδο στη Βουλή και την απέδωσε σε παρεξήγηση.

Ο κ. Πανούσης έδειξε ότι έχει ενοχληθεί από την συμπεριφορά της προέδρου μετά την καταγγελία ότι το περασμένο Σάββατο απαγόρευσε σε άνδρες των ΜΑΤ, να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες του Κοινοβουλίου για την σωματική τους ανάγκη.

«Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υποτιμάται (και άλλη φορά έχει συμβεί) η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη».

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση για συμφωνία παραμονής της χώρας στην Ευρωζωνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εγκαινιάζοντας το νέο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας ζήτησε από τον πρωθυπουγό να ξεκαθαρίσει το θέμα της μεγάλης αμφισβήτησης που δέχεται από τα άκρα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως οι εκλογές δεν είναι αναπτυξιακή λύση.

«Ανήκουμε στην Ευρώπη που έχουμε οραματιστεί όλοι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ευρώ και άρα άλλη λύση από συμφωνία δεν υπάρχει. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα διαπραγμάτευσης, ορίων, συνευθύνης, συνέργειας, κατανόησης. Είμαστε εκεί (στην Ευρώπη), είναι δύσκολα, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα βγούμε. Οι διαπραγματευτές ξέρουν το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων και των πιέσεων. Άλλη λύση από το να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ δεν βλέπω», είπε.

Σχετικές ειδήσεις