ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα Μέρκελ: Αλληλεγγύη σημαίνει μέτρα

Αυστηρό μήνυμα Μέρκελ: Αλληλεγγύη σημαίνει μέτρα

Καμπανάκι κινδύνου αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών κρούει η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζοντας πως «ο χρόνος τελειώνει».

«Όχι στο Grexit – Απαιτείται δουλειά»

Η κ. Μέρκελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο κλείσιμο της Συνόδου των G7 στο Σλος Ελμάου στην Γερμανία, επιβεβαίωσε τη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Συζητήσαμε για την Ελλάδα. Μιλήσαμε για την κατάσταση στο ευρώ και πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να μάθουν πως πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις», είπε η Μέρκελ και πρόσθεσε:

«Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη, αλλά είπαμε ότι η αλληλεγγύη σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα».

Η πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει χρόνος και γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Μεθαύριο θα το συζητήσουμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Κάθε μέρα μετράει για να ολοκληρωθεί η απαραίτητη δουλειά που πρέπει να γίνει».

«Όλοι όσοι συμμετείχαν στο τραπέζι (της G-7) επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην συζήτηση σχετικά με το ελληνικό θέμα στην Σύνοδο Κορυφής της G-7 αλλά επανέλαβε ότι «έχουμε κανόνες» και ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αλληλεγγύη και ίδιες προσπάθειες αποτελούν το σωστό μίγμα και τις δύο όψεις του ίδιους νομίσματος».

«Έχουμε και επιτυχή παραδείγματα», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και αναφέρθηκε στην Ιρλανδία, η οποία, οπως είπε, έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, στην Ισπανία, η οποία έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αν και η ανεργία είναι ακόμη πολύ υψηλή, για να παραπέμψει και σε συνεντεύξειος Κυπρίων πολιτικών, οι οποίοι, σημείωσε, παραδέχονται ότι ο δρόμος ήταν οδυνηρός, αλλά η Κύπρος είναι και πάλι στον σωστό δρομο. «Βλέπουμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν προτείνει οι Θεσμοί είχαν επιτυχία», επισήμανε η κυρία Μέρκελ και κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το σωστό μίγμα - αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια. Πρόκειται για δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος».

Σχετικές ειδήσεις