ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμπληρωματικά κείμενα για χρέος και δημοσιονομικό κενό από την κυβέρνηση

Συμπληρωματικά κείμενα για χρέος και δημοσιονομικό κενό από την κυβέρνηση

Με δύο κείμενα προτάσεων για το δημοσιονομικό κενό και τη βιωσιμότητα του χρέους, η ελληνική κυβέρνηση συμπλήρωσε την πρότασή της προς τους θεσμούς, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα δύο συμπληρωματικά κείμενα παραδόθηκαν στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος είχε συνάντηση τη Δευτέρα 8 Μαΐου με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις Βρυξέλλες. Όπως είχε γίνει χθες γνωστό, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο σύγκλισης για το δημοσιονομικό κενό, μέχρι το τέλος του 2016.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σήμερα (09/06/2015) τονίζουν, ότι τα δύο συμπληρωματικά κείμενα προτάσεων στόχο έχουν «να κλείσει η διαφορά στο δημοσιονομικό με εναλλακτικές προτάσεις, και αφετέρου να προσδιοριστεί ένα εφικτό σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, στη βάση της πρότασης που έχει καταθέσει, υπογραμμίζοντας την αντίθεση που εκφράστηκε από όλα τα ελληνικά κόμματα στην πρόταση των θεσμών.

«Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς σε πολιτικό επίπεδο, περιμένοντας με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτησή τους» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Σχετικές ειδήσεις