ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη – σοκ από SPD: Εκτός διαπραγμάτευσης ο Σόιμπλε

Αποκάλυψη – σοκ από SPD: Εκτός διαπραγμάτευσης ο Σόιμπλε

Σε συνέντευξή του στο κρατικό ZDF και τοDeutschlandfunk, αξιωματούχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι εκτός διαπραγμάτευσης, η οποία γίνεται, αυτή τη στιγμή, σε επίπεδο ηγετών, κοινώς μεταξύ Άνγκελα Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρα.

ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΟΪΜΠΛΕ

Όπως δήλωσε ο Κάρστεν Σνάιντερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του (συγκυβερνώντος) SPD και επικεφαλής του κόμματος στην επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, πως το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) – όπως ακριβώς και η γερμανική κυβέρνηση – εμφανίζεται διασπασμένο, αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα: «Μεταξύ της καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης ισχύει ανάλογη σχέση με εκείνη του Έλληνα πρωθυπουργού και του κ. Βαρουφάκη», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας το ρήγμα στη γερμανική κυβέρνηση.

«Επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις, αλλά δε συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε ο αξιωματούχος των Σοσιαλδημοκρατών.συμπληρώνοντας πως «μόνο οι πρόεδροι των κυβερνήσεων, o Αλέξης Tσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ μιλούν».

Ο 39χρονος Σνάιντερ επαναβεβαίωσε πως ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή: «Δεν είναι κάτι το οποίο θέλουμε», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας «σκηνοθετημένη» την παρούσα αναταραχή για τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Σνάιντερ δήλωσε «σχεδόν σίγουρος» ότι συμφωνία θα επιτευχθεί, αν όχι αυτή τη βδομάδα, την ερχόμενη για την απελευθέρωση των 7,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, προτείνοντας οι δανειστές να διαγράψουν 50 - 60 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους. Υπογράμμισε δε, την αναγκαιότητα δημιουργίας μακροπρόθεσμων αναπτυξιακών προοπτικών για τη χώρα.

Σχετικές ειδήσεις