ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Εξοντωτικά τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές – Οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά

Στρατούλης: Εξοντωτικά τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές – Οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά

Επίθεση στους εταίρους εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Στρατούλης χαρακτηρίζει τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές εξοντωτικά, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει οδηγούν σε εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. «Είναι απαράδεκτα και ως εκ τούτου απορριπτέα» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μας ζητούν να αφαιρεθούν από τις τσέπες των συνταξιούχων επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ, απαίτηση η οποία οδηγεί σε νέα μείωση κατά 20% κύριων και επικουρικών συντάξεων. Μας ζητούν επίσης, 1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ. Τα μέτρα αυτά, είναι μέτρα εξόντωσης και οδηγούν σε εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Είναι απαράδεκτα και ως εκ τούτου απορριπτέα», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Συνεχίζοντας απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο μείωσης των λεγομένων υψηλών συντάξεων. «Δεν υπάρχουν υψηλές συντάξεις», τόνισε, και πρόσθεσε ότι «με τις συνεχείς μειώσεις κύριων και επικουρικών που έφθασαν έως 50%, ενδεχόμενη νέα μείωση θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ύφεση».

Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε επίσης, ότι είναι εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, σημειώνοντας ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα.
«'Αλλωστε», κατέληξε, «η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θέτει σε προτεραιότητα τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και των συνταξιούχων και όχι έναντι των δανειστών».

Σχετικές ειδήσεις