ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παιχνιδάκια» των Γερμανών στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών

«Παιχνιδάκια» των Γερμανών στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών

Ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν τα δημοσιεύματα για capital control στην Ελλάδα.

Σε ένα ύπουλο παιχνίδι σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση σε βάρος του ελληνικού λαού επιδίδονται Γερμανοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Την ώρα που η κρίσιμη διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, τα γερμανικά Μέσα δυναμιτίζουν το κλίμα κάνοντας λόγο για επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, σε περίπτωση που δεν βγει «λευκός καπνός» στο Eurogroup της Πέμπτης.

Η γερμανική κυβέρνηση από την πλευρά της, αντί να βάλει «φρένο» σε αυτά τα εμπρηστικά σενάρια, επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας και τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό.

«Η κυβέρνηση ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει» το δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Βερολίνου, στον απόηχο του γερμανικού δημοσιεύματος περί σχεδίου επιβολής περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.

Οι κινήσεις της Γερμανίας, είναι προφανές, πως κάθε παρά βοηθούν στην εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα. Με εκβιασμούς και απειλές το πρόβλημα δεν λύνεται και κυρίως το κλίμα δυναμιτίζεται.

Σχετικές ειδήσεις