ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Δεν πιστεύω ότι στο Eurogroup με την παρουσία του Σόιμπλε θα βρεθεί λύση

Παπαδημούλης: Δεν πιστεύω ότι στο Eurogroup με την παρουσία του Σόιμπλε θα βρεθεί λύση

Κορυφώνεται μια προσπάθεια, η οποία εμπεριέχει δυο στοιχεία. Το ένα είναι η προσπάθεια κάθε πλευράς να πετύχει το καλύτερο για την πλευρά της και το δεύτερο είναι ένας επικοινωνιακός πόλεμος με μέγα όπλο την προπαγάνδα, επιδιώκοντας την ταπείνωση του αντιπάλου, σχολίασε για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης.

Κορυφώνεται μια προσπάθεια, η οποία εμπεριέχει δυο στοιχεία, συνεχίζει ο κ. Παπαδημούλης. Το ένα είναι η προσπάθεια κάθε πλευράς να πετύχει το καλύτερο για την πλευρά της και το δεύτερο είναι ένας επικοινωνιακός πόλεμος με μέγα όπλο την προπαγάνδα, επιδιώκοντας την ταπείνωση του αντιπάλου.

Ξέρετε ότι σε μια συμφωνία έχει σημασία μετά να κορδώνεται και κάποιος για το ότι νίκησε, πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM. Ορισμένοι για πολιτικούς λόγους θέλουν την ταπείνωση της ελληνικής πλευράς, για να δώσουν ένα σήμα στους άλλους λαούς να μην ψηφίζουν έτσι στις εκλογές που έρχονται. Αλλά αυτό δεν μπορούν να το παρακάνουν, γιατί δείτε με τους τσαμπουκάδες τους πόσο ανέβηκαν γρήγορα και νευρικά τα επιτόκια ομολόγων Ισπανίας και Πορτογαλίας, διαψεύδοντας τις θεωρίες ότι «οι Έλληνες θα καταστραφούν» και «εμείς είμαστε οχυρωμένοι και δεν τρέχει τίποτα».

Ακολούθως είπε ότι χρειάζεται συμφωνία, γιατί η ρήξη δεν συμφέρει κανέναν. Επείγει η συμφωνία, γιατί ο χρόνος τελειώνει. Η κυβέρνηση παλεύει και πολύ σωστά κάνει, για να επιδιώξει αυτή η συμφωνία να είναι η καλύτερη δυνατή στις δεδομένες συνθήκες και νομίζω ότι αυτή την ώρα, όσοι θέλουν τη συμφωνία, την καλύτερη δυνατή για τη χώρα, είναι τουλάχιστον το 70-80% του ελληνικού λαού και πρέπει να βλέπουν καθαρά τα πράγματα.

Οσον αφορά την επίθεση Γιούνκερ ο ευρωβουλευτής σχολιάζει «βγαίνει ο κ. Γιούνκερ και λέει "εγώ δεν πρότεινα τέτοια πράγματα, θέλω άλλα. Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, λογικές προτάσεις, ποτέ δεν είπα να ακριβύνει ο ΦΠΑ στο ρεύμα, στα φάρμακα" κ.λπ. Εγώ δεν στέκομαι στο ότι το χαρτί που έδωσε εκ μέρους των θεσμών στον Τσίπρα έχει αυτές τις προτάσεις, τις οποίες χθες απέρριψε ο κ. Γιούνκερ. Λέω να βάλει ο κ. Γιούνκερ σήμερα στο χαρτί αυτά που είπε χθες με θετικές προτάσεις, να εξασφαλίσει τη στήριξη των θεσμών σε αυτή τη νέα προσέγγιση και να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να ξαναρχίσουν να συζητούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων παραγωγικά».

Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε ..γιατί την Κυριακή οι εκπρόσωποι των θεσμών είπαν στους δικούς μας «δεν έχουμε την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούμε». Και αύριο στο Eurogroup να μην χειροτερέψουν τα πράγματα. Δεν πιστεύω ότι το Eurogroup με τη σημαντική παρουσία του Σόιμπλε είναι ο χώρος που θα βρεθεί η λύση. Και οι τεχνοκράτες να εργαστούν εντατικά, έτσι ώστε η λύση να δοθεί εκεί όπου εξαρχής διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας, στο επίπεδο των ηγετών.