ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση της ΝΔ στην Κωσταντοπούλου για την αναβολή συζήτησης του ν/σ για την Ιθαγένεια

Επίθεση της ΝΔ στην Κωσταντοπούλου για την αναβολή συζήτησης του ν/σ για την Ιθαγένεια

Επίθεση κατά της προέδρου του Κοινοβουλίου Ζωής Κωσταντοπούλου εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια.

Ο αρμόδιος συντονιστής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για «νέα προσβολή της ανώτατης λειτουργίας της Βουλής, που είναι η ολομέλεια» Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε αιφνιδιαστικά, προκειμένου να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στη συνεδρίαση της Επιτροπής για το Χρέος, που μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής.

«Είναι γνωστό το σύνδρομο της τηλεπαρουσιάστριας που διακατέχει την κ. Κωσταντοπούλου, δεν μπορεί όμως να κάνει τη Βουλή τηλεπανηγυράκι της» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε πως πλέον η υπόθεση αυτή έχει ξεφύγει από κάθε όριο και επισήμανε πως την ώρα που η κυβέρνηση προωθούσε το σχετικό νομοσχέδιο με κατεπείγουσα ρύθμιση έτσι ώστε να υπάρξει και άμεση διαχείριση σχετικών πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα, έρχεται μια νέα καθυστέρηση τουλάχιστον 15 ημερών.

Στη ΝΔ, πάντως, εκτιμούν πως για το θέμα της Ιθαγένειας έχουν προβλήματα και διαφωνίες οι κυβερνητικοί εταίροι. Η ΝΔ έχει ανακοινώσει πως θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη να τεθεί ως όρος η εννεαετής φοίτηση.

Σχετικές ειδήσεις