ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με βαριά καρδιά ο Σαμαράς στον Παυλόπουλο...

Με βαριά καρδιά ο Σαμαράς στον Παυλόπουλο...

Του το ζήτησε ο Καραμανλής, ο οποίος έχει αναλάβει κι άλλες πρωτοβουλίες...

Πειθαναγκάστηκε ουσιαστικά ο Αντ. Σαμαράς προκειμένου να ζητήσει συνάντηση απ’ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη (18/06/2015).

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως ο Αντ. Σαμαράς δεν ήθελε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο. Το αρνήθηκε αυτό ακόμα κι όταν προτάθηκε στο Π.Σ. της Ν.Δ. από μέλη του (Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικ. Κακλαμάνης), με την αιτιολογία ότι... δεν είναι αναγκαίο και ότι θα φανεί ότι εμμέσως ζητά απ’ τον Τσίπρα συναίνεση, πολύ περισσότερο – όπως τόνισε - που ο πρωθυπουργός αρνείται τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο.

Και σε αυτή του την άρνηση τον σιγοντάρισαν και τα στελέχη που τον στηρίζουν, όπως ο Άδωνις, ο Βορίδης.

Ωστόσο, ο αρχηγός της Ν.Δ. ανέκρουσε πρύμνα και υποχώρησε ατάκτως, όταν αυτό (τη συνάντηση δηλαδή με τον Πρ. Παυλόπουλο) του το ζήτησε ο Κ. Καραμανλής στη συνάντηση που είχαν αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

«Πρέπει να πας στον Πρόεδρο», του είπε.

Και ο Σαμαράς εκών-άκων το αποδέχτηκε. Άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά σε ποιον ανήκει το κόμμα και έχει απόλυτη ανάγκη τη «σιωπή» Καραμανλή, διότι αντιλαμβάνεται πως αν ο πρώην πρωθυπουργός επιτρέψει το να τεθεί θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ., τότε θα έχει αρχίσει γι’ αυτόν η αντίστροφη μέτρηση...

Στην ίδια συνάντηση, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr, ο Κ. Καραμανλής επεσήμανε στον Σαμαρά ότι εφόσον έρθει στη Βουλή συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, η Ν.Δ. θα πρέπει να την ψηφίσει.

Σύμφωνα, εξάλλου, με έγκυρες πληροφορίες μας, ο Κ. Καραμανλής έχει αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της άρσης του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Πρωτοβουλίες μέσω συζητήσεων και επαφών με παράγοντες που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση, παρασκηνιακές αλλά ουσιαστικές...

Σχετικές ειδήσεις