Δημήτρης Στρατούλης: Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά!

Newsroom Newsroom

Δημήτρης Στρατούλης: Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά!

Η επιστολή - διάψευση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Κατηγορεί την εφημερίδα για δυσφήμηση της χώρας και σκόπιμη τρομοκράτηση των Ελλήνων.

Ικανοποιητική η εικόνα των Ταμείων – Ζητά αποκατάσταση της αλήθειας

«Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά τώρα και στο μέλλον. Καλύπτονται από τα έσοδα που προκύπτουν από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων και των εργοδοτών και από τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και από την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση», σημειώνει με επιστολή στην Γερμανική Εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, διαψεύδοντας πρόσφατο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τις συντάξεις του Ιουνίου.

Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμά σας, στο οποίο αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει συντάξεις στο τέλος Ιουνίου, θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι:

Η εικόνα που έχουμε για τα ασφαλιστικά ταμεία, όσον αφορά τα έσοδα Ιουνίου, είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και είναι σαφές ότι στο τέλος του μήνα θα έχουμε το αυτονόητο: οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους. Οι συνταξιούχοι της χώρας μας δεν ανησυχούν, καθώς η κυβέρνηση θα είναι συνεπής τώρα-αλλά και στο μέλλον-στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι τους.

Οι συντάξεις καλύπτονται από τα έσοδα που προκύπτουν από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων και των εργοδοτών και από τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και από την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, ενώ ήδη έχουμε σημαντικά έσοδα από τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέχρι σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, έχουν ρυθμιστεί από 230.000 οφειλέτες τουλάχιστον 4.7 δισεκατομμύρια ευρώ και έχουν εισπραχθεί ως πρώτη δόση περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ.

Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ναρκοθετεί τις προσπάθειες για εξεύρεση οριστικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα, δυσφημεί και αποσταθεροποιεί τη χώρα και συμβάλλει ουσιαστικά στην τρομοκράτηση του λαού μας, που δίνει καθημερινά μάχη με τα προβλήματα που προέκυψαν από τα ανθρωποκτόνα, καταστροφικά μνημόνια των τελευταίων πέντε ετών. Ως εκ τούτου σας ζητώ να προχωρήσετε στην αποκατάσταση της αλήθειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved