ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή – Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση νομοσχεδίου για ασφαλιστικά θέματα

Ένταση στη Βουλή – Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση νομοσχεδίου για ασφαλιστικά θέματα

Ένταση επικράτησε σήμερα, Τρίτη (23/06/2015) κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέταση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

Οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν λόγο για ανακρίβειες και μη καταγραφή του δημοσιονομικού κόστους και κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρη Στρατούλη να καταθέσει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με τη χρηματοδότηση του νομοσχεδίου, αλλιώς, δήλωσαν, ότι θα αποχωρούσαν. Μάλιστα, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που έρχονται μέτρα ύψους οκτώ δισ. ευρώ να φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο», το οποίο χαρακτήρισε «παροχολογικό» για ομογενείς και άλλες κατηγορίες πολιτών.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων αναρωτήθηκε αν η ΝΔ είναι αντίθετη με μέτρα ανακούφισης των ΑμεΑ, ενώ επισήμανε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει και έσοδα από την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα, ο κ. Στρατούλης κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να δουν πιο προσεκτικά αυτές τις διατάξεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος σημείωσε: «Αν έχουν πρόβλημα με την κατάργηση των νόμων, που καταργεί αυτό το νομοσχέδιο, ας το λύσουν με τη συνείδησή του».

«Να το ξαναφέρουν με έκθεση του ΓΛΚ, αλλιώς θα αποχωρήσουμε» επέμειναν οι βουλευτές της ΝΔ, και τελικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σχετικές ειδήσεις