ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Αγωνιζόμαστε για να σηκώσουν το βάρος και αυτοί που δεν το έκαναν…

Τσακαλώτος: Αγωνιζόμαστε για να σηκώσουν το βάρος και αυτοί που δεν το έκαναν…

«Η συμφωνία στο σύνολο της δεν θα είναι υφεσιακή», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι ο ΦΠΑ στα νησιά είναι ακόμα στη διαπραγμάτευση, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως: «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια συμφωνία, η οποία πάντως θα πρέπει να είναι βιώσιμη για να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως η ελληνική πλευρά δίνει μεγάλη μάχη για δικαιότερη κατανομή των βαρών, ώστε να τα σηκώσουν και αυτοί που δεν το έκαναν μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας πως θα είναι μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη να μην βρεθεί συμφωνία.

«Βάζουμε στο τραπέζι της συζήτησης το χρέος», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος, επισημαίνοντας πως «το κριτήριο που έχουμε στη διαπραγμάτευση είναι μια βιώσιμη λύση και κοινωνικά δίκαιη».

«Ο ΦΠΑ βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης. Εξετάζουμε το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία», υπογράμμισε επίσης ο κ. Τσακαλώτος, καθιστώντας σαφές πως δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τη διαπραγμάτευση του Αντώνη Σαμαρά.

Όσον αφορά, δε, στην αποπληρωμή των δόσεων, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως η συμφωνία θα έχει ένα χρηματοδοτικό κομμάτι και άρα θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.

«Συνιστώ ψυχραιμία», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι πρέπει να έχουν άποψη, αλλά μόνο αφού δουν τη συμφωνία στο σύνολό της. Ακόμα κι εγώ δεν μπορώ να κρίνω τη συμφωνία αυτή τη στιγμή», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις