ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση – Κρίσιμες επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση – Κρίσιμες επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Μεταξύ «σφύρας και άκμονος» κινείται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δίνει σκληρή μάχη με τους δανειστές στις Βρυξέλλες.

Νέα πρόταση των δανειστών που απορρίφθηκε ήδη από το Μαξίμου - Οργή Τσίπρα! Κάνει λόγο για «ύποπτη» εμπλοκή. Στις 20:00 το κρίσιμο Eurogroup

Οι εταίροι έβαλαν «φωτιά» στη διαπραγμάτευση καταθέτοντας νέα πρόταση, η οποία όμως απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, γεγονός που περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να είναι μαραθώνιες, αφού οι δανειστές θα επιχειρήσουν η συζήτηση επί του ελληνικού ζητήματος να κλείσει στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και να μην μετατεθεί η όποια απόφαση για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ευρωπαίο αξιωματούχο, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει προσκληθεί να παραστεί και να ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου.

Αν τα πράγματα πάνε καλά, τότε η κυβέρνηση θα λάβει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση χρημάτων. Για να γίνει αυτό βέβαια θα πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

«Το Eurogroup, αν χρειαστεί, θα συνεδριάσει όλη τη νύχτα» ανέφερε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι μόνος στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας.

Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι δηλώσεις των Ντάισελμπλουμ, Ρέγκλινγκ, αλλά και η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, που εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τη σκληρή στάση που τηρεί το ΔΝΤ ως προς τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση.

«Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα» είπε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σχετικές ειδήσεις