ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις Τσίπρα με τους δανειστές

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις Τσίπρα με τους δανειστές

Περισσότερο από 5 ώρες διαρκούν οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών στις Βρυξέλλες.

«Γράψε – σβήσε» με τη νέα λίστα μέτρων

Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αλλά και ότι οι διαφωνίες που υπάρχουν εξακολουθούν να είναι σημαντικές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις αντιρρήσεις των δανειστών σε σχέση με τη φορολόγηση των επιχειρήσεων αλλά και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στην εργασία, επισημαίνοντας ότι το μείζον πρόβλημα έγκειται όχι μόνο στο ότι δεν δέχονται αυτές τις προτάσεις, αλλά και στο ότι απορρίπτουν διάφορες μορφές ισοδύναμων μέτρων που προτείνει η ελληνική πλευρά.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ούτως ώστε να υπάρξει βάση διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργών οικονομίας των χωρών της Ευρωζώνης.

Στο πλευρό του Αλ. Τσίπρα βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Από πλευράς δανειστών, στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Γιουνκέρ, Ντράγκι, Λαγκάρντ, Ντομπρόφσκις και Ρέγκλινγκ.

Στο ενδεχόμενο καθυστέρησης της έναρξης του κρίσιμου Eurogroup, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00 ώρα Ελλάδας, αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο κορυφαία κυβερνητική πηγή.

«Έλληνας αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το Eurogroup θα καθυστερήσει να ξεκινήσει» υπογραμμίζει το αμερικανικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η καθυστέρηση οφείλεται στις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των δανειστών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις