ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν Τσίπρας – Γιούνκερ στη μεταμεσονύχτια συνάντηση

Τι είπαν Τσίπρας – Γιούνκερ στη μεταμεσονύχτια συνάντηση

Λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/6), ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών, στο κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην συνάντηση αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών θα συνεχισθούν αύριο στις 10:00, ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της. Παράλληλα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπούν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις

Πριν από την συνάντηση θα συναντηθούν στις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδος, τα τεχνικά κλιμάκια.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Tαμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Μετείχαν επίσης ο πρόεδρος του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει στην κατεύθυνση που κινείται η νέα πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι "η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα".

Αναφέρουν επίσης ότι "οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες".

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι "η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση" και προσθέτουν ότι "οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα".

Σχετικές ειδήσεις