ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Αν επιμείνουν οι δανειστές, θα πάμε και πάλι στο λαό

Σκουρλέτης: Αν επιμείνουν οι δανειστές, θα πάμε και πάλι στο λαό

Επίθεση στους δανειστές εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας ότι λειτουργούν με τη λογική προληπτικών αντιποίνων.

O κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι οι πιστωτές λειτουργούν με μία λογική προληπτικών αντιποίνων, έκανε λόγο για σκόπιμη πολιτική προσέγγιση από την πλειοψηφία των δανειστών και υποστήριξε ότι "αυτό που ζητούν ισοδυναμεί με αυτοκτονία ενός λαού".

Κάθε φορά που πάει να βρεθεί μία λύση, έρχονται και σου λένε φέρε και μερικούς συνταξιούχους ακόμη να τους εκτελέσουμε, σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA"..

Με βάση το σημερινό σκηνικό, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι είναι πάρα πολύ μικρές οι πιθανότητες για συμφωνία και ερωτηθείς ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης αν οι δανειστές επιμείνουν, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

"Aν τεθούν διλήμματα έξω από τα όρια της δημοκρατικής εντολής που έχουμε πάρει θα προσφύγουμε και πάλι στο λαό".

Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως εξήγησε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε εκλογές με την εξής θέση:

"Εμείς τέσσερις μήνες μιας σκληρής, επώδυνης διαπραγμάτευσης φτάσαμε τα πράγματα ως εδώ. Θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, άρα δώστε μας την εντολή να επιχειρήσουμε για μια ακόμη φορά, με μια νωπή, ισχυρότερη λαϊκή εντολή να πάμε για τελευταία φορά να καταθέσουμε τις προτάσεις μας αλλιώς όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων