ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν κατανοώ την επιμονή των Θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα

Τσίπρας: Δεν κατανοώ την επιμονή των Θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα

Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κλείστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (25/06/2015) και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των Θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Στήριξη Ρέντσι στο «παρά ένα»: Το Σάββατο θα υπάρχει συμφωνία

H τελική ημέρα των αποφάσεων για την Ελλάδα είναι το Σάββατο και θα υπάρχει συμφωνία, εκτίμησε, κατά την έξοδό του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του να φτάσει σε μια συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για όλους η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Ρέντσι.

Εκτιμώ ότι η τελική ημέρα θα είναι το Σάββατο και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε συμφωνία, τόνισε, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις