ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούνκερ: Καθοριστική η αυριανή μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Γιούνκερ: Καθοριστική η αυριανή μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη

«Είμαι αισιόδοξος αλλά όχι υπεραισιόδοξος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε ακόμη πως «η αυριανή ημέρα είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί τελεσιγράφων είπε πως «κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και πως ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αύριο θα προσπαθήσει να επιτύχει τη σύγκλιση των απόψεων». «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα», ξεκαθάρισε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, ότι οι τρεις θεσμοί έχουν συμφωνήσει σε μια κοινή θέση. «Οι Έλληνες φίλοι μας, για δικούς τους λόγους, έχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα στο Eurogroup», σχολίασε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, σημείωσε πως η πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση είναι χρονική και δεν προέρχεται από το Eurogroup, όχι οι ηγέτες, όχι οι υπουργοί. «Είναι γεγονός πως απέχουμε τρεις μέρες από την Τρίτη που είναι καθοριστικής σημασίας μέρα», δήλωσε.

Όπως ανακοινώθηκε, το κρίσιμο Eurogroup του Σαββάτου (27/6) θα πραγματοποιηθεί τρεις ώρες νωρίτερα, αντί για τις 18.00 στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις