ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Δικαιώνεται η δημοκρατική εντολή

Κωνσταντοπούλου: Δικαιώνεται η δημοκρατική εντολή

«Ένα όχι σημαίνει ότι ιστορικά έχει σημάνει το ΟΧΙ του λαού μας...», δήλωσε μπαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόεδρος της Βουλής.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να αποταθεί στο κοινοβούλιο και δια του κοινοβουλίου και του Προέδρου Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό, αποτελεί απόφαση που δικαιώνει τη δημοκρατική εντολή και τη λαϊκή επιταγή”, σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Το άρθρο 120 του σημερινού μας Συντάγματος προβλέπει ότι η τήρηση του Συντάγματος και η αφοσίωση στην πατρίδα και τη φημοκρατία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των Ελλήνων που υποχρεούνται να αντιστέκονται εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Η ασφυξία που επιχείρησαν να επιβάλλουν οι θεσμοί αποτελεί βία κατά του Συντάγματος και της Δημοκρατίας και την απάντηση καλείται να δώσει ο ελληνικός λαός. Οι δανειστές επιχειρούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που αντιστέκεται και τον ελληνικό λαό που δεν πειθαρχεί και δεν υποτάσσεται. Η κυβέρνηση ανέλαβε να υλοποιήσει τη μεσοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος και να δείξει εμπιστοσύνη στον λαό. Ενα όχι σημαίνει ότι ιστορικά έχει σημάνει το ΟΧΙ του λαού μας...», κατέληξε η πρόεδρος της Βουλής.

Σχετικές ειδήσεις