ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύγκληση της Βουλής για το δημοψήφισμα

Έκτακτη σύγκληση της Βουλής για το δημοψήφισμα

Το Σάββατο το μεσημέρι, στις 12:00, θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το δημοψήφισμα με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών, το οποίο ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - «ΝΑΙ» 'Η «ΟΧΙ» ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Η κυβέρνηση μετά από ένα υπουργικό συμβούλιο που ξεκίνησε σαν κυβερνητικό, αποφάσισε να συγκαλέσει το πρωί του Σαββάτου τη Βουλή και στη συνέχεια να προκηρύξει δημοψήφισμα σε επτά μέρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα πατριωτικό διάγγελμα έστειλε προς τον ελληνικό λαό το μήνυμα της υπερήφανης αντίδρασης στον ωμό εκβιασμό και την προσπάθεια... υποταγής που επιχειρούν οι τοκογλύφοι δανειστές.

Η Βουλή θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι με την ψηφοφορία να προβλέπεται να αρχίσει στις 7 το απόγευμα.

Στις 2 το πρωί του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εξερχόμενη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αποταθεί στο Κοινοβούλιο και δια αυτού στον ελληνικό λαό «αποτελεί μία απόφαση που δικαιώνει την λαϊκή επιταγή και τη λαϊκή εντολή».

Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «οι μνημονιακοί εκβιασμοί, η ασφυξία που επιχείρησαν να επιβάλουν οι λεγόμενοι θεσμοί αποτελεί βία κατά του Συντάγματος και κατά της Δημοκρατίας. Και την απάντηση αντίστασης καλείται να δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στο δημοψήφισμα».

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δανειστές κατηγορώντας τους ότι «επιχειρούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που αντιστέκεται και τον λαό που δεν υποτάσσεται, δεν πειθαρχεί. Η κυβέρνηση ανέλαβε μιαν ιστορική πρωτοβουλία, 41 χρόνια από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος, να υλοποιήσει την αμεσοδημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος και να δείξει εμπιστοσύνη στο λαό», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Πάρτε θέση τώρα στο διαδικτυακό δημοψήφισμα του Newsbomb.gr και καταθέστε την άποψή σας: «Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση πρέπει να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία;»

Σχετικές ειδήσεις