ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα- Δεν πιστεύουμε σε αδιέξοδο

Κυβέρνηση: Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα- Δεν πιστεύουμε σε αδιέξοδο

Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα, το δημοψήφισμα θα γίνει ούτως ή άλλως, ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή, προσθέτοντας ότι θα ήταν θετικό αν καλείτο η κυβέρνηση από τους εταίρους εντός της εβδομάδας για συζητήσεις.

Πρόσθεσε ότι αν επικρατήσει το «όχι», η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, του «ναι», απλώς θα βάλει την υπογραφή της.

Αναφορικά με τη ρευστότητα από τον ELA, υπενθύμισε ότι έως τώρα στηρίζει το τραπεζικό σύστημα χωρίς να έχει κάνει «κίνηση» η Ελλάδα και έθεσε το ερώτημα «γιατί να αλλάξει κάτι τώρα;». «Θα προβεί κανείς σε μονομερή ενέργεια την ώρα που εξελίσσεται μια δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα;», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε δημοψήφισμα την πρόταση των Θεσμών διότι πήρε τη μορφή τελεσιγράφου, σε αντίθεση με την ελληνική που ετέθη προς συζήτηση. Ανέφερε, επιπλέον, ότι είναι ταπεινωτικό για τον πρωθυπουργό «να του φυτεύουν κάτω από τη μύτη» ένα καινούριο κείμενο κάθε φορά.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είπε ότι είναι ειλικρινής συνομιλητής και πως εκείνος και η ομάδα του εργάζονται εικοσιτέσσερις ώρες την εβδομάδα επί επτά μέρες για να βρεθεί λύση.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, τόνισε ότι το Ταμείο έχει πρόβλημα καθώς φοβάται ότι θα του χρεώσουν όλες οι πλευρές την αποτυχία, και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική πλευρά δεν είδε κανέναν να αντιδρά έντονα όταν ετίθετο θέμα για το ΔΝΤ. Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει το θεσμικό εκτόπισμα για να βγει από το αδιέξοδο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων