ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθλιότητες Στ. Θεοδωράκη κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (videos)

Αθλιότητες Στ. Θεοδωράκη κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (videos)

Σε προσωπικό προβοκατόρικο σόου προσπάθησε να μετατρέψει την υψίστης εθνικής σημασίας συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή και αναίτια επίθεση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αχυράνθρωπος των μεγαλοεργολάβων, αλλά και των ξένων συμφερόντων, ο οποίος, κατά το παρελθόν, έχει κάνει αρκετές φορές επίδειξη των ανθελληνικών… φρονημάτων του, είχε και το θράσος να χαρακτηρίσει άεργους και κομματικούς υπαλλήλους, διακεκριμένους επιστήμονες όπως τον κύριο Μαντά! Ποιος, ο άνθρωπος που φούσκωσε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα δημόσια ταμεία της ΕΡΤ! Και μάλιστα για «αστείες» εκπομπές! Και δεν το… μαρτυράμε εμείς, αλλά τα… αστρονομικά νούμερα τηλεθέασής τους.

«Δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας, ζούσατε από τη μισθοδοσία του κόμματος», ανέφερε ανερυθρίαστα ο επικεφαλής του Ποταμιού προς τους αριστερούς βουλευτές, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώντας σχεδόν δεκάλεπτη διακοπή της ομιλίας του.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς ζήτησε, όπως ήταν φυσιολογικό, επιτακτικά από τον κ. Θεοδωράκη να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη. Ακολούθησαν οι Γιώργος Πάντζας, Αννα Βαγιενά, Αλέξης Μητρόπουλος κ.α, ενώ και από τους υπουργούς, έντονες διαμαρτυρίες εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε, ωστόσο το… χαβά του: «Υπάρχει παρεξήγηση. Νομίζετε ότι κάθε μέρα μπορείτε να βρίζετε με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους σας και να μην λαμβάνετε απάντηση. Μπορώ να σας κάνω δώρο ένα τόμο με τις βρισιές και τον βόθρο εναντίον του Ποταμιού. Έλεγα ότι εδώ μέσα είστε κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την επιλογή της να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε δημοψήφισμα «δίχασε» την κοινωνία στην κρισιμότερη φάση για το μέλλον της χώρας, ενώ όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, συμπλήρωσε:

«Αποσύρετε την επιλογή του δημοψηφίσματος και βάλτε σε ψηφοφορία στη Βουλή τη δική σας πρόταση – αν έχετε! Πάρτε τη θετική ψήφο και πηγαίνετε με αυτήν στην Ευρώπη. Ή κάντε τώρα συγκεκριμένη αντιπρόταση στους θεσμούς. Τώρα όμως! Διαφωνείτε, λέτε, με το 10% των προτάσεων των θεσμών. Πείτε καθαρά λοιπόν στη Βουλή τι θέλετε να αλλάξει. Να το δούμε. Να το συζητήσουμε», εκτιμώντας ότι «δεν θα το κάνετε. Γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι κομματικές σας ισορροπίες και μόνο. Δεν θέλετε να δυσαρεστήσετε κανέναν. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ του κόμματος. Προτιμάτε να διαλύσετε την πατρίδα προκειμένου να διασώσετε τις συνιστώσες σας».

Και κατέληξε: «Την Κυριακή όμως το δίλημμα είναι ένα: ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ναι στο ευρώ; Ή όχι στο ευρώ; Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί χωρίς μνημόνια, η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί ρεαλιστικά και προοδευτικά η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού. Οι αλλαγές είναι εκεί έξω και φωνάζουν και εσείς τις προσπερνάτε».

Η πρόεδρος της Βουλής πάντως, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν παρέλειψε να βάλει για μία ακόμη φορά τον κ. Θεοδωράκη στη θέση του:

Σχετικές ειδήσεις