ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα - Παυλόπουλος: Μείζον διακύβευμα η παραμονή σε ευρώ και Ευρώπη

Δημοψήφισμα - Παυλόπουλος: Μείζον διακύβευμα η παραμονή σε ευρώ και Ευρώπη

Να δείξει νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα ζητά από τον ελληνικό λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Παυλόπουλος έθεσε ως μείζον διακύβευμα αυτών των κρίσιμων ωρών, την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Θα σας επαναλάβω τη γνώριμη θέση της παράταξης μου, που είναι εθνική κόκκινη γραμμή, που είναι υπεράσπιση της θέσης της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρώπης. Αυτή η γραμμή στηρίζει την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας και γνωρίζω πως συμφωνείτε. Αυτή τη στιγμή η υπεράσπιση αυτής της εθνικής θέσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η θέση αυτής της κόκκινης γραμμής βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο», τόνισε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Εκτιμώ την πρωτοβουλία και την ευαισθησία σας. Η πορεία της χώρας πρέπει να μείνει αδιατάρακτη εντός του Ευρώ και της Ευρωζώνης. Και πρέπει αυτό να γίνει μέσα από την κοινή προσπάθεια όλων. Θέλω να επισημάνω ότι αυτό το διακύβευμα το γνωρίζει πολύ καλά και ο ελληνικός λαός και θα δείξει και την άλλη Κυριακή ότι στις κρίσιμες ώρες δείχνει υπευθυνότητα», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, στο διάλογο μπροστά στις κάμερες.

Η θέση της χώρας στην Ευρώπη είναι εθνική κόκκινη γραμμή, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και συναντάται με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Η υπεράσπιση αυτής της εθνικής θέσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η θέση αυτής της γραμμής βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις