Δημοψήφισμα-Κάμερον: Η Βρετανία θέλει συμφωνία Ελλάδας-Ευρωζώνης

Newsroom Newsroom

Δημοψήφισμα-Κάμερον: Η Βρετανία θέλει συμφωνία Ελλάδας-Ευρωζώνης

Την άποψη ότι Ελλάδα και Ευρωζώνη πρέπει να συμφωνήσουν ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στην Ευρώπη εξέφρασε μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ως ένα σημείο δίκιο «στο αίτημά της για ένα πιο ευέλικτο σύστημα εντός της Ε.Ε.».

Μιλώντας στο Radio4 του BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε αρχικά ότι «είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης η οποία θα φέρει την ασφάλεια που θέλουμε να έχουμε».

Παράλληλα επισήμανε ότι κατά την άποψή του είναι πολύ δύσκολο η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ αν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα. Από την άλλη σημείωσε ότι ένα «ναι» θα σημαίνει ότι οι Έλληνες θέλουν την συμφωνία με τους θεσμούς. Όπως όμως τόνισε «αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα αποφασίσουν οι Έλληνες και όχι εγώ».

Για μια ακόμη φορά διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε κρίση προκύψει με το θέμα της Ελλάδας, σχέδιο το οποίο -όπως είπε- θα επανεξετάσει σήμερα με ομάδα συμβούλων του για να δουν από κοινού τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι η Βρετανία κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και τις ανάγκες των Βρετανών τουριστών που θα επισκεφτούν την Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι θα ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα, αν χρειαστεί, για τις τράπεζες ελληνικών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Βρετανία.

Τέλος, τάχθηκε με το μέρος της Ελλάδας λέγοντας πως «ως ένα σημείο έχει δίκιο που ζητάει ένα πιο ευέλικτο σύστημα εντός της ΕΕ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved