ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεραυνοί» Κωνσταντοπούλου: Αντιδημοκρατική η παρέμβαση Γιούνκερ – Προσπαθεί να παραπληροφορήσει

«Κεραυνοί» Κωνσταντοπούλου: Αντιδημοκρατική η παρέμβαση Γιούνκερ – Προσπαθεί να παραπληροφορήσει

Προσπάθεια αλλοίωσης της ελεύθερης βούλησης του ελληνικού λαού και σύνδεσης του δημοψηφίσματος με την Ευρώπη και το νόμισμα, κατήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην Ολομέλεια, σε παρέμβασή της από την έδρα του προεδρείου, πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου με μέτρα ανακούφισης για ΑμΕΑ.

Παράλληλα, η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι το δίλημμα στο δημοψήφισμα είναι «ναι ή όχι», στο τελεσίγραφο των θεσμών στους οποίους επιτέθηκε, με ιδιαίτερη ονομαστική αναφορά στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τους για «αντιδημοκρατική παρέμβασή» τους.

«Δρομολογήθηκαν εμπρόθεσμα στη Βουλή όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την ομαλή και νόμιμη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με το οποίο οι ψηφοφόροι καλούνται να τοποθετηθούν επί του τελεσιγράφου που έθεσαν οι θεσμοί και περιέχεται στα δύο έγγραφα που έχουν διανεμηθεί και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής», τόνισε ακολούθως η πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε:

«Από πλευράς πολιτειακών παραγόντων διενεργήθηκε η απαραίτητη προδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Το ερώτημα προς τους πολίτες είναι αυτό που έχει αποφασίσει η Βουλή κατά συντριπτική πλειοψηφία και έχει δημοσιοποιηθεί, και αφορά το ναι ή όχι στο τελεσίγραφο των θεσμών. Οποιαδήποτε αλλοίωση του ερωτήματος, ή παραπληροφόρηση, ή παρέμβαση, σε μια δημοκρατική διαδικασία, που δρομολογήθηκε από τα όργανα της βουλής, αποτελεί αντιδημοκρατική παρέμβαση προς τη Δημοκρατία και σε μια δημοκρατική διαδικασία».

Στο σημείο μάλιστα αυτό η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά σε έντονο ύφος: «Αυτό το απευθύνω ιδίως προς όλους τους εκπροσώπους των λεγόμενων θεσμών, ξεκινώντας από τον κ. Γιούνκερ, που αποφάσισε ως πρόεδρος της Κομισιόν να παρέμβει, απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες, σε μια διαδικασία ελεύθερης έκφρασης για το πώς θα τοποθετηθούν δημοκρατικά οι πολίτες. Το απευθύνω σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα ως προς το νόμιμο της διαδικασίας. Που προσπαθούν να αλλοιώσουν το δίλημμα και να το συνδέσουν με την Ευρώπη και το νόμισμα».

Και κατέληξε, υπογραμμίζοντας η κα Κωνσταντοπούλου: «Αυτοί που το θέτουν με τρόπο άκρως αντιδημοκρατικό είναι εκείνοι που θέτουν το δίλημμα Ευρώπη, ή όχι. Είναι εκείνοι που λένε ότι το δίλημμα είναι ναι, ή όχι στην Ευρώπη. Ουδέποτε η Ευρώπη είχε ως αρχή της τις παρεμβάσεις στη λαϊκή κυριαρχία. Η Ευρώπη στηρίζεται στη Δημοκρατία και στο σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και έκβασης».

Σχετικές ειδήσεις