Δημοψήφισμα: Πολιτική πρωτοβουλία ζητά από τον Τσίπρα ο Βενιζέλος

Newsroom Newsroom

Δημοψήφισμα: Πολιτική πρωτοβουλία ζητά από τον Τσίπρα ο Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι «ευρώ ή δραχμή».

«Εναπόκειται στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του να πάρει μία πολιτική πρωτοβουλία. Αν θέλουν να πάρουν την πολιτική πρωτοβουλία, να ξαναδιαπραγματευτούν, τότε έχουν δύο λύσεις: Να διαπραγματευτούν και να πούνε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να έρθουν μαζί μας, ψηφίστε ναι. Ή να έχουν το ακόμη μεγαλύτερο θάρρος και την εντιμότητα να ξανασυγκαλέσουν τη Βουλή να ανακαλέσει την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κληθεί να υπογράψει ανακλητικό Προεδρικό Διάταγμα. Φοβούμαι, όμως, ότι δεν θα γίνουν αυτά» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: «Το ερώτημα για μας δεν είναι το ερώτημα που γράφει το ψηφοδέλτιο. Το ερώτημα για μας είναι ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή άγνωστη πορεία στο περιθώριο των εξελίξεων, ασφάλεια ή ανασφάλεια, διαφύλαξη του κεκτημένου με τις περικοπές και τις θυσίες που έγιναν, που είναι ανυπόφορες και τραγικές, αλλά η άλλη λύση είναι η πλήρης κατάρρευση, η εκμηδένιση του επιπέδου ζωής».

Όπως τόνισε, «όποιος ψηφίζει ΝΑΙ ψηφίζει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ, ΝΑΙ στην αλήθεια, ΝΑΙ στο κεκτημένο, ΝΑΙ στην κοινή λογική, ΝΑΙ στην ασφάλεια» και πρόσθεσε: «Όποιος ψηφίζει ΟΧΙ δεν ψηφίζει υπερήφανα και λεβέντικο ΟΧΙ στον Γιούνγκερ, στον Ντάισελμπλουμ και τον Σόιμπλε, αλλά ψηφίζει ΟΧΙ στο κεκτημένο της χώρας, ΟΧΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο ευρώ, ΟΧΙ στην ασφάλεια, και ως εκ τούτου νομίζω ότι πράγματι πρέπει εμείς να κάνουμε το δημοψήφισμα με το δικό μας περιεχόμενο, δηλαδή το πραγματικό περιεχόμενο και όχι το ψευδεπίγραφο περιεχόμενο του ψηφοδελτίου, στο οποίο προτάσσουν μάλιστα και το όχι χωρίς να έχει κανένα σεβασμό, λογική σειρά των πραγμάτων και χωρίς να έχει κανένα σεβασμό στους θεσμούς και στην αντιπολίτευση».

Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε σκοπιμότητα στους κυβερνητικούς χειρισμούς για τη διαξαγωγή του δημοψηφίσματος. «Πρόκειται για μία πρόκληση δημοκρατική, πρόκειται για μία εκτροπή θεσμική, η οποία νομίζω ότι έχει πάρει πια και διαστάσεις τυπικές, νομικές» σχολίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved