ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για τα Μνημόνια: Τα πρακτικά των συνεδριάσεων ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ζήτησε ο Βίτσας

Εξεταστική για τα Μνημόνια: Τα πρακτικά των συνεδριάσεων ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ  ζήτησε ο Βίτσας

Τη συνεργασία και τη συνδρομή τους στο έργο της Εξεταστικής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνιο, ζητά από τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας, με επιστολές που έχει αποστείλει στις 19 Ιουνίου.

Ο κ. Βίτσας, ζητά από τον πρόεδρο της Κομισιόν και από το διοικητή ης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να αποστείλουν στην Εξεταστική Επιτροπή τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της ΕΕ, καθώς και της ΕΚΤ από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015.

Από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής ζητά, πέραν από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Ταμείου, να δοθούν πληροφορίες και να ενημερωθούν τα μέλη της Επιτροπής σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων δημοσιογράφων στα σεμινάρια του ΔΝΤ.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας απέστειλε προσωπικές επιστολές με τις οποίες τους καλεί να έρθουν στην Ελλάδα και να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή, προς τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς και προς τους Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ Ματίας Μορς, αλλά και προς τον πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίσερ.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας, γνωστοποίησε ότι δεν θα προσέλθει στις 30 Ιουνίου στην Εξεταστική Επιτροπή όπου είχε κληθεί για να καταθέσει.

Ο κ. Γεωργίου ενημέρωσε με επιστολή του, καταθέτοντας επίσης τα σχετικά ιατρικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται, ότι η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις οδηγίες και εντολές των θεράποντων ιατρών του, δεν του επιτρέπει ακόμα να προσέλθει για κατάθεση ενώπιον των μελών της Επιτροπής.

Σχετικές ειδήσεις