ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015: Δήλωση Ομπάμα για την Ελλάδα

Δημοψήφισμα 2015: Δήλωση Ομπάμα για την Ελλάδα

Η Ελλάδα πρέπει να βρει δρόμο προς την ανάπτυξη, παραμένοντας στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Έχουμε ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρώπη να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση και να φτάσουν σε μία απόφαση» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόσθεσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα όλο το προηγούμενο διάστημα και σημείωσε ότι πρόκειται για ουσιαστικό ζήτημα, πρώτα και κύρια για την Ευρώπη.

Εκτίμησε ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν αναμένεται να προκαλέσει «ένα μείζον σοκ στο χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ», όμως «είναι πολύ επώδυνο για τον ελληνικό λαό και μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης».

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως είναι σημαντικό να γίνουν σχέδια για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης δυσμενούς εξέλιξης. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλους θεσμούς ώστε να εξασφαλισθεί πως οι όποιες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές θα ξεπεραστούν το ταχύτερο.

Επισήμανε, τέλος, ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα της Ελλάδας με σοβαρότητα, αλλά δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να προκαλέσει «υπερβολικές αντιδράσεις» και πρόσθεσε ότι οι αγορές έχουν ως τώρα αξιολογήσει κατάλληλα τους κινδύνους που διαβλέπουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων