ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015 - Γ. Γκίζι προς Μέρκελ: Παραδεχτείτε τα λάθη σας στην Ελλάδα

Δημοψήφισμα 2015 - Γ. Γκίζι προς Μέρκελ: Παραδεχτείτε τα λάθη σας στην Ελλάδα

Επίθεση στην Γερμανίδα Καγκελάριο εξαπέλυσε από το βήμα της γερμανικής Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του αριστερού κόμματος Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι.

Όπως έχει κάνει και ο ίδιος σκληρή κριτική στην Ελλάδα, αλλά κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραδεχθούν επιτέλους τα λάθη τους.

Ο κ. Γκίζι στράφηκε και κατά των τριών θεσμών τονίζοντας πως αν και δεν είναι εκλεγμένοι ζητούν την εφαρμογή πολιτικών και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Χαρακτήρισε σκάνδαλο τη πολιτική εις βάρος της Ελλάδας. Η πολιτική της τρόικας απέτυχε τόνισε και δήλωσε απευθυνόμενος στην κα Μέρκελ ότι "είναι ανεύθυνο που δεν συνεχίζετε τις συνομιλίες πριν το δημοψήφισμα".

"Δεν συζητάτε γιατί θέλετε να πέσει η κυβέρνηση" πρόσθεσε.

"Αν λέτε ότι οι Γερμανοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν τους Έλληνες αυτό είναι λάθος και θα πρέπει να ξέρετε ότι κι εμείς αν αποτύχει το ευρώ θα πληρώσουμε σε βάθος χρόνου 80 εκατ. ευρώ και πρέπει και αυτό να το πούμε στον λαό μας", είπε απευθυνόμενος στον Β. Σόιμπλε.

Ο επικεφαλής του Die Linke είπε πως ήταν λανθασμένη η απόφαση της ελληνικής πλευράς για δημοψήφισμα και έχει κάνει και άλλα λάθη καθώς δεν πρότεινε φορολόγηση των πλουσίων. Ο ίδιος χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης να περιμένει πρώτα το δημοψήφισμα για να συζητήσει με την ελληνική πλευρά.

Εκτίμησε πως εάν το ευρώ καταρρεύσει τότε και η Γερμανία θα πληρώσει το τίμημα και έθεσε το δίλημμα στην Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντάς της πως θα πρέπει να διαλέξει εάν θα είναι ο σωτήρας ή ο καταστροφέας της Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις