ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015 - Γκάμπριελ: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα βρούμε λύσεις

Δημοψήφισμα 2015 - Γκάμπριελ: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα βρούμε λύσεις

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε λύσεις», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Μπούντεσταγκ ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Ούτε η Ευρώπη, ούτε το ευρώ είναι σε κίνδυνο. Το ευρώ ήταν σταθερό», τόνισε.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος της Αριστεράς Die Linke, o κ. Γκάμπριελ τόνισε: «Ο λαός μας είναι υπεύθυνος για την αδράνεια των πολιτικών φίλων μας στην Ελλάδα».

Είχαμε υποτιμήσει το μέγεθος των θεσμικών προβλημάτων και την αντοχή του πελατειακού συστήματος και της διαφθοράς στην Ελλάδα, υπογράμμισε ακόμα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο. «Eίναι και δικό μας λάθος το ότι τόσα χρόνια παρακολουθούσαμε τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, τόσο των δεξιών όσο και των σοσιαλδημοκρατικών, να εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό της χώρας για να συντηρούν το πελατειακό σύστημα. Δεν κάναμε τίποτα και απλώς στέλναμε χρήματα», είπε δεικτικά ο Γκάμπριελ αναφερόμενος στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σε καμία περίπτωση μετά από το δημοψήφισμα δεν θα είναι πιο ήπιοι οι όροι ενός νέου προγράμματος, αλλά θα πρέπει να σκεφθούμε τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα προγράμματα και την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετεί το χρέος της, που είχε υπερτιμηθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα, τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις