ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα – Κωνσταντοπούλου: Τα «όχι» της Ελλάδας έκαναν περήφανη όλη την ανθρωπότητα (video)

Δημοψήφισμα – Κωνσταντοπούλου: Τα «όχι» της Ελλάδας έκαναν περήφανη όλη την ανθρωπότητα (video)

«Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης από εκείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής για να ξαναπαραδώσουν τη χώρα και το λαό στις δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξαπάτησης», κάλεσε τον ελληνικό λαό η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μια ηγετική ομιλία της προς τον ελληνικό λαό, ενόψει του δημοψηφίσματος -«Όχι στα τελεσίγραφα - όχι στην υποταγή», το μήνυμα της προέδρου της Βουλής

Η κα. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από το λαό να ψηφίσει «όχι» και να υπερασπιστεί τη μόνη κυβέρνηση που τον εμπιστεύτηκε και του παρέδωσε την εξουσία, η οποία «πηγάζει από αυτόν», τη μόνη Βουλή που ο ίδιος εξέλεξε και η οποία του επιστρέφει την εξουσία που πηγάζει από αυτόν και ασκείται υπέρ αυτού.

Αλλά και «να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης από κείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής για να ξαναπαραδώσουν τη χώρα και το λαό στις δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξαπάτησης που κέρδισαν από τα μνημόνια σε βάρος της κοινωνίας», στέλνοντας παράλληλα «ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα και στους άλλους λαούς της Ευρώπης ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση των ανθρώπων και των λαών, όχι των τραπεζών, των τραπεζιτών και των αγορών».

H πρόεδρος της Βουλής, αφού επιτέθηκε επίσης σε όσους επιδιώκουν την αλλοίωση και παραποίηση του ερωτήματος ότι δήθεν θα φύγουμε από το ευρώ και θα σταματήσει η διαπραγμάτευση είπε πως το «ναι» στο τελεσίγραφο της τρόικας, «ναι» στην υποτέλεια, «ναι» στην υποδούλωση, «ναι» στην ανεργία, «ναι» στην ανασφάλεια, «ναι» στα χαράτσια δίχως τέλος, «ναι» υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Απεναντίας - όπως είπε - η κ. Κωνσταντοπούλου, το «όχι» σημαίνει «όχι» στα τεχνητά αδιέξοδα, «όχι» στην ασφυξία των λαών με τις τράπεζες κλειστές «όχι» στην υποδούλωση κρατών - μελών, «όχι» στην οικονομική και πολιτική υποταγή.

«Η κυβέρνηση όρθωσε το ανάστημά της, δεν υπέκυψε, δεν συνθηκολόγησε προδίδοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η Βουλή του 2015 στάθηκε στο ύψος της, δεν έκανε νόμο του κράτους μέτρα που θα καταδίκαζαν πολλές γενιές στη μνημονιακή δουλεία», τόνισε, επισημαίνοντας πως «για πρώτη φορά ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του. Για πρώτη φορά μπορεί να αποκρούσει ο ίδιος με την ψήφο του τον τελευταίο εκβιασμό. Για πρώτη φορά, ο λαός μπορεί να σηκώσει το κεφάλι ή και να αποτινάξει με την ψήφο του το μνημονιακό ζυγό. Να ψηφίσει και να παλέψει για την αξιοπρέπεια και το μέλλον του».

«Τα “όχι” του ελληνικού λαού έχουν ιστορικά κάνει περήφανους όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και όλη την ανθρωπότητα. Ένα τέτοιο “όχι” θα κάνει περήφανες τις επόμενες γενιές και θα υπερασπιστεί την πραγματική ψυχή της Ευρώπης, που δεν εδράζεται σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς, εδράζεται στην ισότιμη συνύπαρξη, στην Δημοκρατία και στην αλληλεγγύη», κατέληξε η πρόεδρος της Βουλής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων