ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015-Σακελλαρίδης: Το «όχι» επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα

Δημοψήφισμα 2015-Σακελλαρίδης: Το «όχι» επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το «όχι» στην πρόταση των δανειστών, επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μάλιστα, ο κ. Σακελλαρίδης κατέστησε σαφές πως «με βάση την ενότητα του ελληνικού λαού και την απόρριψη των τελεσιγράφων, η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους τα συμφέροντα ενός λαού που δοκιμάζεται καθημερινά εδώ και 5 χρόνια».

Όπως υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδωσε σκληρή μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις. «Πέντε χρόνια μνημονίων οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων ύψους 14 δισ. ευρώ , τα οποία από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετά για τους δανειστές και την τρόικα εσωτερικού. Ήθελαν κι άλλα» είπε χαρακτηριστικά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στους εταίρους.

Μάλιστα, συνέχισε να εξαπολύει πυρά κατά των δανειστών κατηγορώντας τους ότι θεώρησαν απαραίτητο να κλείσουν τις τράπεζες, «επειδή η κυβέρνηση αντιπρότεινε να φορολογηθούν οι πλούσιοι αντί να περικοπούν οι συντάξεις».

«Όσο περνούν οι μέρες όμως, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Όλο και περισσότεροι σπάνε το φόβο, κλείνουν τα αυτιά τους στην πρωτοφανή προπαγάνδα, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς» κατέληξε.

Ωστόσο, η όποια θετική εξέλιξη θα πρέπει να αντανακλά και τις τελευταίες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με βάση τις οποίες προκήρυξε το δημοψήφισμα της Κυριακής. Δηλαδή, ότι δεν θα υπογράψει ένα ακόμα μνημόνιο, το οποίο θα έχει επίφαση δικαιοσύνης, όμως θα συνεχίζει να πλήττει κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία του ελληνικού λαού, ο τουρισμός, οι μισθοί και οι συντάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Σχετικές ειδήσεις