ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015 - Ωμές απειλές από Ντάισελμπλουμ: Αν ψηφίσετε «ΟΧΙ», δεν έχετε θέση στο ευρώ

Δημοψήφισμα 2015 - Ωμές απειλές από Ντάισελμπλουμ: Αν ψηφίσετε «ΟΧΙ», δεν έχετε θέση στο ευρώ

Όσο πλησιάζει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του την Κυριακή (05/07/2015), τόσο οι απειλές και οι εκβιασμοί εντείνονται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ βρήκε ευκαιρία – για μια ακόμη φορά – να στάξει χολή και να αποδείξει το απύθμενο μένος του για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

«Η Ελλάδα πιθανόν να μην έχει καμία θέση στην Ευρωζώνη, εάν ψηφίσει “όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής για το εάν θα αποδεχθεί τους όρους της συνέχισης της διεθνούς βοήθειας», ανέφερε, απευθυνόμενος σε επιτροπή του ολλανδικού κοινοβουλίου ο Ντάισελμπλουμ, μη διστάζοντας να προσθέσει ότι «οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν πρέπει να περιμένουν καλύτερους όρους από τους πιστωτές τους, ψηφίζοντας “όχι” στο δημοψήφισμα».

«Πρέπει να φύγει από το τραπέζι μια ψευδαίσθηση: ότι εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, τότε όλα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης και ότι θα καταλήξει κανείς με ένα ευκολότερο και πιο ελκυστικό πακέτο», είπε ο ανθέλληνας υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Αμετανόητος και κυνικός ανέφερε ότι «χρειάζονται εκτεταμένα μέτρα λιτότητας για να επιστρέψει σε τροχιά η ελληνική οικονομία».

«Εάν ο κόσμος πει ότι δεν το θέλουν αυτό, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία βάση για νέο πρόγραμμα, αλλά δεν υπάρχει καμία βάση για την Ελλάδα στην ευρωζώνη», πρόσθεσε, απειλώντας ωμά τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, φρόντισε να «ξεκαθαρίσει», μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι οι χώρες της ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα στην περίπτωση ενός «ναι» στο δημοψήφισμα, τασσόμενος στο πλευρό του εγχώριου συστήματος διαπλοκής που προσπαθεί με κάθε τρόπο να «ρίξει» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Υ.Γ: Αν απορείτε με την εμπάθεια και το μίσος του "Mr. πλαστό πτυχίο" απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, δείτε το παρακάτω βίντεο. Φαίνεται πως του κοστίζει ακόμα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα "σκότωσε" την τρόικά του!

Σχετικές ειδήσεις