ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O κυριότερος κανόνας της Ευρώπης - «Δεν τα βάζεις με την Μέρκελ»

O κυριότερος κανόνας της Ευρώπης - «Δεν τα βάζεις με την Μέρκελ»

Για το πρώτο... μάθημα του Αλ. Τσίπρα ως πρωθυπουργός της Ελλάδας κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε τον πρώτο και κυριότερο κανόνα της Ευρωζώνης» υποστηρίζει, αναφέροντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε το λάθος να τα «βάλει» με την Άγκελα Μέρκελ.

«Ο κανόνας πολιτικής επιβίωσης στην Ευρωζώνη είναι ένας: Δεν δυσαρεστείς την Μέρκελ» αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, παραπέμποντας στο παράδειγμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Γιώργου Παπανδρέου.

«Εάν δεν αλλάξει στάση, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο επόμενος» εκτιμά το Bloomberg. «Παρακολουθούμε το τέλος της πολιτικής καριέρας του Αλέξη Τσίπρα» επισημαίνει το Ινστιτούτο Peterson, προσθέτοντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στα t-shirt των μαθητών, αντικαθιστώντας τον Τσε Γκεβάρα».

«Όταν αρνήθηκε ο Μπερλουσκόνι να παίξει το παιχνίδι των Γερμανών, αμέσως η Μέρκελ ζήτησε την παραίτησή, με αφορμή τα προβλήματα της ιταλικής οικονομίας», υπενθυμίζει το Bloomberg.

«Ο Παπανδρέου, πήρε ακριβώς το ίδιο μάθημα, όταν επιχείρησε να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. O Tσίπρας θα είναι ο επόμενος».

Σχετικές ειδήσεις