ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα – Βαλς: Επικράτηση του «όχι» ίσως οδηγήσει σε Grexit

Δημοψήφισμα – Βαλς: Επικράτηση του «όχι» ίσως οδηγήσει σε Grexit

Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, στην περίπτωση που οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.


«Καλούμε τους Έλληνες να ψηφίσουν με τα μάτια ανοιχτά και να σκεφτούν σοβαρά όλες τις επιπτώσεις μίας αρνητικής ψήφου στο δημοψήφισμα, η οποία θα μπορούσε να την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο Βαλς, στο περιθώριο Σινο – γαλλικής οικονομικής Συνόδου στη Λυόν.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται «ρήγμα» στον γαλλογερμανικό άξονα ως προς τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης: «Διάβασα σχόλια περί του ότι υπάρχει μια απόσταση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, ότι πήραμε απόσταση... Όχι. Διαψεύδω επίσημα αυτήν την ανάλυση. Ποτέ ξανά οι γαλλογερμανικές σχέσεις δεν ήταν τόσο ισχυρές και τόσο χρήσιμες στην Ευρώπη» τόνισε ο Βαλς.

«Με τη Γερμανία διαβουλευόμαστε αδιάλειπτα επί αυτού του ζητήματος όπως για όλα τα υπόλοιπα» επέμεινε ο Γάλλος πρωθυπουργός που γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ «συνομιλούν τις τελευταίες ημέρες και συνομίλησαν (σήμερα Πέμπτη) το πρωί».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων