ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα – Σουλτς: Αναδίπλωση… μεγατόνων μετά τις ατυχείς δηλώσεις

Δημοψήφισμα – Σουλτς: Αναδίπλωση… μεγατόνων μετά τις ατυχείς δηλώσεις

Στρίβειν δια της... αναδίπλωσης: Τα... γύρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν διαπίστωσε πως οι δηλώσεις του περί νέων εκλογών, κυβέρνησης τεχνοκρατών, «δημαγωγού» Τσίπρα και «τέλος εποχής ΣΥΡΙΖΑ» προκάλεσαν σάλο και εξέθεσαν τον ίδιο και το θεσμό που υπηρετεί.

ΣΟΥΛΤΣ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ

Μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Σουλτς είχε ξεπεράσει τα εσκαμμένα, χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που εξέλεξε ο ίδιος ο λαός στην ηγεσία της χώρας, «δημαγωγό», «ποδηγέτη του λαού», «απρόβλεπτο»!

Ανερυθρίαστα εξέφρασε την ελπίδα να αναλάβει καθήκοντα «μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών» στην Ελλάδα και «να δοθεί τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Σουλτς, σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας δήλωσε πως «αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μία λογική συμφωνία με τους θεσμούς, τότε η εποχή ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τελειώσει. Αν γίνει αυτό, η Ελλάδα έχει άλλη μία ευκαιρία».

Λίγο αργότερα, μέσω Twitter, ήρθε η οργισμένη απάντηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος τόνισε πως «η σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι υπόθεση του ελληνικού λαού κ της Βουλής. Η ωμή σας ανάμιξη προκαλεί κ σας εκθέτει».

Papadimoulis

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν άργησε να απαντήσει αλλά, αυτή τη φορά, εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση, απολογούμενος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, πως πρόκειται «για χονδροειδή παρερμηνεία (της Handelsblatt) το ότι εύχεται για μία κυβέρνηση τεχνοκρατών».

Martin Schulz

Ο κ. Παπαδημούλης επανήλθε με δεύτερο tweet «ο Μ.Σουλτς τώρα λέει ότι δεν είπε, όσα η Handelsplat γράφει οτι είπε. Οφείλει σαφείς εξηγήσεις.Δίνουμε συνέχεια αυριο, μαζί με την ΓκΤσιμερ»

Papadimoulis 2

Σχετικές ειδήσεις