ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα: Μετά την τρομοκράτηση το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε την ομοψυχία

Δημοψήφισμα: Μετά την τρομοκράτηση το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε την ομοψυχία

Την ανάγκη να αποκατασταθεί η ενότητα και η ομοψυχία του ελληνικού λαού και να εμποδιστεί κάθε πράξη διχασμού ανεξαρτήτως έκβασης του δημοψηφίσματος, θυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ έπειτα από το κλείσιμο της κάλπης και την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι επιβάλλεται η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με κατεύθυνση την συμφωνία, που θα εξασφαλίσει την έξοδο από την κρίση, με παραμονή στο ευρώ και την Ευρώπη.

Όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, χρειάζεται άμεσα: Πρώτον η ανάγκη να αποκατασταθεί η ενότητα και η ομοψυχία του Ελληνικού λαού και να εμποδιστεί κάθε πράξη διχασμού ώστε να είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και πάλι οι Έλληνες. «Και η 'νίκη' του ΝΑΙ ή ΟΧΙ, πρέπει να συνδυαστεί με τον σεβασμό την θέληση και του ποσοστού του ελληνικού λαού που θα μειοψηφήσει, όταν μάλιστα μια και θα είναι ως φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι επιβάλλεται η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με κατεύθυνση την συμφωνία, που θα εξασφαλίσει την έξοδο από την κρίση, με παραμονή στο ευρώ και την Ευρώπη.

«Και οι υποστηρικτές του 'όχι', ξεκαθάρισαν πως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση ζήτημα εξόδου από το ευρώ. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεσμεύεται να φέρει συμφωνία μέσα σε 48 ώρες. Έχει την ευθύνη ως Πρωθυπουργός να πάρει άμεσα, σήμερα, τις πρωτοβουλίες για αυτήν» σημειώνεται.

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα σταθεί θετικά στη νέα φάση των διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες προς όλες τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις της Ευρωζώνης και των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Ωστόσο, σημειώνει, ότι θεωρεί «αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση είναι η ειλικρινής επιδίωξη βιώσιμης συμφωνίας, που διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών, την ενίσχυση της Ανάπτυξης, την πορεία αναδιάρθρωσης του χρέους».

«Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει θετικά στην πορεία ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της χώρας και στην αποτροπή μιας εθνικής περιπέτειας με τον δικό του αυτόνομο λόγο και με την δική του πορεία μαζί με τις ευρύτερες δυνάμεις της Δημοκρατικής Παράταξης.

Δεν συμφωνήσαμε και δεν συμφωνούμε με πολιτικά 'μέτωπα' που δημιουργούν διχαστικές καταστάσεις και τελικά εμποδίζουν τον απεγκλωβισμό πολιτών που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο μας και είχαν κάνει στις εκλογές άλλες επιλογές», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων