ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015 – ΕΛΚ: Κατάμαυρο το μήνυμα για την ίδια την Ελλάδα

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015 – ΕΛΚ: Κατάμαυρο το μήνυμα για την ίδια την Ελλάδα

Δυσκολεύονται να χωνέψουν οι συντηρητικές ευρωπαϊκές δυνάμεις το ξεκάθαρο μήνυμα του ελληνικού λαού κατά της σκληρής λιτότητας. Αυτό διαφαίνεται και από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ. Βέμπερ χαρακτήρισε «κατάμαυρο σήμα για την ίδια την Ελλάδα» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, διότι, όπως είπε, σε δηλώσεις του στο ARD, πρώτα από όλα τίθεται το ερώτημα πώς θα συνεχίσει η κατάσταση τις επόμενες ημέρες, αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες, αν δεν υπάρχει προμήθεια φαρμάκων και υποφέρουν οι άνθρωποι.

«Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανθρώπινη διάσταση», δήλωσε και τόνισε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη απόφαση για την Ευρώπη. «Το ερώτημα είναι αν θα αφήσουμε τις επόμενες εβδομάδες αβοήθητους τους Έλληνες - όχι την κυβέρνηση, αλλά τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Βέμπερ, αλλά επισήμανε ότι στο μεγάλο ερώτημα ενός πιθανού περαιτέρω προγράμματος, ανέφερε ότι «πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι σεβόμαστε την δημοκρατική απόφασή σας, αλλά δεν είστε μόνοι σε αυτή την Ευρωζώνη, υπάρχουν και άλλες 18 δημοκρατίες - όλοι θα διαβουλευθούν» και επισήμανε ότι «η διάθεση για βοήθεια, μετά από αυτή την απόφαση, έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι εφικτό να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις, ο γερμανός χριστιανοκοινωνιστής δήλωσε: «Έχοντας υπόψη την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης, προκαλεί έκπληξη όταν ακούμε ότι θα συνεχιστούν άμεσα αύριο. Ο κ. Βαρουφάκης μόλις πριν από λίγο αποκάλεσε ‘τρομοκράτες' τους δανειστές. Μόνο και μόνο αυτή η συμπεριφορά σε εταίρους που θέλουν να σε βοηθήσουν σε κάνει να μην μπορείς να φανταστείς πώς θα μπορούσαμε και πάλι να συναντηθούμε».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων