ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα δημοψήφισμα 2015 - Καμμένος: Αυτός ο λαός δεν εκβιάζεται (vid)

Αποτελέσματα δημοψήφισμα 2015 - Καμμένος: Αυτός ο λαός δεν εκβιάζεται (vid)

Για πολύ σημαντική μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζοντας πως σήμερα είναι το τέλος της μεταπολίτευσης.

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των συστημικών ΜΜΕ τα οποία προσπάθησαν με κάθε τρόπο να στρέψουν το λαό προς το «Ναι».

«Με το όχι ήταν όλος ο λαός. Μονόπλευρα τα ΜΜΕ εκφόβιζαν τον λαό. Οι συνθήκες που διεξήχθη το δημοψήφισμα ήταν πρωτοφανείς για μια πολιτισμένη χώρα. Έκλεισαν τις τράπεζες με προτροπή της αντιπολίτευσης. Απειλούσαν τους πολίτες με κούρεμα καταθέσεων. Χιλιάδες απολύθηκαν και απειλήθηκαν αν αποφασίσουν να ψηφίσουν όχι. Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται και το απέδειξε. Είμαστε ισχυρότεροι από το σάπιο σύστημα της αντιπολίτευσης. Δεν εκβιαζόμαστε από τα κανάλια που δεν πληρώνουν φόρο με το έτσι θέλω», είπε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πως το σημερινό «Όχι» των Ελλήνων είναι ένα μήνυμα στην πολιτική της γερμανικής λιτότητας. «Όχι άλλη εξαθλίωση. Είναι ανθρωπιστική η κρίση, όχι πολιτική», διεμήνυσε.

«Χιλιάδες αυτοκτόνησαν και οι οικογένειες τους ζουν στο έλεος του Θεού. Ήθελαν να γονατίσουν ένα υπερήφανο έθνος. Να παραδεχθούμε πως είμαστε αδύναμοι. Να διαλύσουν την Ευρώπη των μεγάλων οραματιστών, την Ευρώπη του Αντενάουερ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η δύναμη της Ευρώπης είναι ότι οι μικροί και οι αδύναμοι έχουν την ίδια φωνή και δύναμη με τους δυνατούς».

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε πως οι Έλληνες είπαν «όχι» στον εκβιασμό, «ναι» στην Ευρώπη της δημοκρατίας. «Σήμερα τελείωσε η νοοτροπία του χθες», τόνισε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση ξαναρχίζει τη διαπραγμάτευση από εκεί που την άρχισε. «Θέλουμε να έχουμε μαζί μας και τους πολίτες που ψήφισαν ναι», είπε ο κ. Καμμένος.