ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015 – Ευρωπαίοι σοσιαλιστές: Αποδεχόμαστε τη θέληση του ελληνικού λαού

Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015 – Ευρωπαίοι σοσιαλιστές: Αποδεχόμαστε τη θέληση του ελληνικού λαού

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την απαραίτητη δουλειά για έναν λογικό και διαρκή συμβιβασμό και να αποτρέψουμε κάθε πιθανή άτυχη επιλογή του Grexit», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

«Ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Αποδεχόμαστε την θέληση του ελληνικού λαού και σημειώνουμε το καθαρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Για όλη την Ευρώπη, τις εθνικές κυβερνήσεις και την Αθήνα και τους διεθνείς πιστωτές η ελληνική κρίση είναι ένα μάθημα από το οποίο πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το μέλλον ώστε η παρούσα κατάσταση και παρόμοια περιστατικά στο μέλλον να μην απειλήσουν την ύπαρξη της ΕΕ. Για αυτό από αύριο ας ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, εμπνευσμένες από νέες αντιλήψεις αλληλεγγύης και συνεργασίας. Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να γυρίσει πίσω στο τραπέζι των μεταρρυθμίσεων με μια ανανεωμένη υπεύθυνη στάση. Είναι επίσης χρόνος για κάποια κράτη μέλη και υπουργούς να σταματήσουν με την απαράδεκτη επιμονή στους εθνικούς εγωισμούς και τα εθνικά πολιτικά παιχνίδια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων