ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα δημοψήφισμα 2015: Μπαλτάκος – Ο Σαμαράς έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Φεβρουάριο

Αποτελέσματα δημοψήφισμα 2015: Μπαλτάκος – Ο Σαμαράς έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Φεβρουάριο

Η Νέα Δημοκρατία έπαιξε πολλά χαρτιά και τα έχασε όλα, ήταν το σχόλιο του Τάκη Μπαλτάκου για το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και στενός συνεργάτης του ιδίου, δήλωσε ότι η παραίτηση του αρχηγού της ΝΔ απόψε το βράδυ, «ήταν το απολύτως ορθό και επιβεβλημένο για τον ίδιο, αλλά και για την παράταξη».

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε δύο σοβαρά λάθη, υποστήριξε ο Τάκης Μπαλτάκος.

«Το ένα είναι ότι ταύτισε το κόμμα πλήρως με το μνημόνιο, δηλαδή ταύτισε την παράταξη ολόκληρη με το δυσώδες, το δυσοίωνο και το φρικώδες για τον ελληνικό λαό, κάτι που δεν έπρεπε να το κάνει ούτε πριν από τις 25 Ιανουαρίου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να το συνεχίσει μετά τις 25 Ιανουαρίου, γιατί το αποτέλεσμα το βλέπουμε τώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, ο Αντώνης Σαμαράς «έπρεπε να αλλάξει τελείως την κατεύθυνση του κόμματος, η οποία ήταν ακραία φιλομνημονιακή, κάτι το οποίο ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε και τον Ιανουάριο, και το αποδοκίμασε ξεκάθαρα και σήμερα. Προσωπικά προσπάθησα να το αποτρέψω, δεν έγινα αποδεκτός στο θέμα αυτό» πρόσθεσε.

Το δεύτερο λάθος του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο ο κ. Μπαλτάκος χαρακτήρισε «προσωπικό», ήταν ότι «έπρεπε να έχει παραιτηθεί τον Φεβρουάριο, να προκαλέσει εκείνος τότε εσωκομματικές εκλογές, να κατέλθει ως υποψήφιος, και να αναμετρηθεί με οποιονδήποτε άλλον ήθελε τότε να τον κερδίσει. Εάν το είχε κάνει αυτό τότε και είχε αναβαπτιστεί από τον Φεβρουάριο, κάτι το οποίο επίσης εγώ είπα και σε προσωπικό επίπεδο στον ίδιο, μέσω τρίτων, αλλά και δημόσια, σήμερα δεν θα υπήρχε ανάγκη να παραιτηθεί. Αυτά ήταν τα δύο λάθη τα οποία οδήγησαν στη σημερινή παραίτηση, γιατί σήμερα η Νέα Δημοκρατία έπαιξε πολλά χαρτιά και τα έχασε όλα.

Και μεταξύ αυτών έπαιξε και το χαρτί του Καραμανλή, τον οποίον απομείωσε, και να το αποτέλεσμα του 40%, έπαιξε το χαρτί του Σαμαρά, τον οποίον εξαφάνισε, έπαιξε το χαρτί του ευρώ και της δραχμής, το οποίο επίσης απομείωσε, διότι αυτή η πολιτική, ότι όποιος ψηφίζει ναι ή όχι, αντίστοιχα ψηφίζει ευρώ ή δραχμή, είχε το αποτέλεσμα αυτό».

Σχετικές ειδήσεις