ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015: Η επόμενη ημέρα – «Αγώνας δρόμου» για την επίτευξη συμφωνίας

Δημοψήφισμα 2015: Η επόμενη ημέρα – «Αγώνας δρόμου» για την επίτευξη συμφωνίας

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη συντριπτική υπεροχή του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Ο ελληνικός λαός σήκωσε περήφανα το ανάστημά του και είπε «ΟΧΙ» στους εσωτερικούς και εξωτερικούς κατακτητές, πυροδοτώντας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και πολιτικό σεισμό στο εξωτερικό.

Είπε ξεκάθαρα ένα μεγάλο «όχι» στα μνημόνια, στα μέτρα ύφεσης και φτώχειας , στο ξεπούλημα της πατρίδας και στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν ότι δεν φοβούνται την τρομοκρατία των κρατικών... ιδιωτικών καναλιών και των κυριακάτικων εφημερίδων της διαπλοκής, των ιστοσελίδων που εξυπηρετούν τα μνημονιακά συμφέροντα των αφεντικών τους και έπαιξαν... ύπουλα παιχνίδια όλα τα προηγούμενα 24ωρα στην πλάτη των Ελλήνων.

Ο λαός είπε ένα τεράστιο ΝΑΙ στο μέλλον, ένα μέλλον γεμάτο υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το πρωί της Δευτέρας (06/07/2015) ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, η αποχώρησή του από το υπουργείο γίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί η κυβέρνηση στο να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Μάλιστα, πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό επιτελείο κάνουν λόγο για μίνι ανασχηματισμό εντός της ημέρας.

Στο μεταξύ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες δεν ήθελαν να συναντηθούν με την ελληνική πλευρά, ξαφνικά συγκαλούν Euroworking Group, Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής.

Παράλληλα, τηλεδιάσκεψη θα έχουν σήμερα, Δευτέρα (06/07/2015) Γιούνκερ, Τουσκ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν. Συνάντηση εντός της ημέρας θα έχουν και οι Μέρκελ – Ολάντ στο Παρίσι.

Τέλος, τη διατήρηση της παροχής έκτακτης βοήθειας στις ελληνικές τράπεζες στα τρέχοντα επίπεδα αναμένεται να αποφασίσει η ΕΚΤ, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές από τη Φραγκφούρτη. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, με πηγές να αναφέρουν ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεσα συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των πιστωτών.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Σχετικές ειδήσεις